Posted on

Bridgehill – Autobranddeken

In deze test willen we nagaan of de dekens van Bridgehill kunnen worden ingezet bij autobranden.

Branddekens met minimaal één zijde groter dan 180cm vallen steeds buiten de NBN EN 1869 norm. Daardoor is wettenschappelijk onderzoek noodzakelijk om de resistentie en efficiëntie ervan aan te tonen. Dit werd door ons getest gedurende 15 minuten op gedepollueerde autowrakken met een brandlast van 6 000MJ!

Het uitgangspunt voor dit onderzoek is om bij een snelle waarneming het brandende voertuig te voorzien van een branddeken om verdere uitbreiding en nevenschade te voorkomen. Een eerste interventieploeg heeft doorgaans niet de nodige beschermingsmiddelen zoals de brandweer, die noodzakelijk zijn voor de volledige blussing van een volontwikkelde voertuigbrand.

©Brandtest.be